Over ons

De Musical Fabriek is een musical-theaterschool voor kinderen tussen de 5 en 15 jaar. Tijdens de lessen leren de kinderen kennis maken met musical en alles wat daarbij komt kijken. Zingen, dansen en toneelspelen tegelijk! Dat is een vak apart, maar gelukkig baart oefening kunst en dat doen we dan ook graag. We zorgen ervoor dat leerlingen in een vertrouwde omgeving zich kunnen ontplooien en bouwen mee aan hun zelfvertrouwen.  We repeteren voor de eindvoorstelling die natuurlijk met alles erop en eraan wordt opgevoerd in een echt theater!  

In bijna 10 jaar tijd zijn we uitgegroeid tot een school met bijna 150 leerlingen! Komend jaar gaan we dat groots vieren met een jubileumshow!

Irene Borst (oprichter)

Irene groeide op in Alkmaar. In Amsterdam studeerde ze af aan de FSA (Frank Sanders Akademie), deed ondertussen ervaring op in het sprookjesbos van de Efteling en kon daarna vrolijk verder als Musa in de Winx club on Tour waar ze o.a. in een met stuiterende kinderen gevulde Ahoy en HMH mocht staan. Daarna vertolkte ze rollen als 'Jane' in Tarzan de musical en Mary Poppins in de gelijknamige musical en zat ze in het ensemble van The Little Mermaid. 

Momenteel heeft Irene haar handen vol aan verschillende projecten waar ze de artistieke leiding heeft, soms als regisseur, maar ook als choreograaf of vocal coach.  

'Ik weet als geen ander hoe je kunt dromen van dat grote podium! 'Pas' op de middelbare school ontdekte ik dat dit de droom was die ik moest laten uitkomen en juist daarom vind ik het belangrijk om kinderen vanaf 5 jaar al de kans te geven om te ontdekken hoe leuk dit vak is!'

Pepijn Jehee

Als kind had Pepijn de droom om de nieuwe presentator van het kinderprogramma Telekids te worden, maar deze droom veranderde na het zien van de musical Aida, toen hij in groep 5 zat. De magie van theater, daar werd Pepijn gelukkig van. Pepijn is afgestudeerd aan de HKU als docerend theatermaker.Tijdens zijn studie heeft hij o.a. stage gelopen bij Herman van Veen en Dutch Academy of Performing Arts (DAPA). Als regisseur is hij actief bij het Rijswijks Jeugd Theater en met zijn eigen bedrijf "Jehee vertelt", ontwikkelt, regisseert en vertelt Pepijn verhalen voor met name de jeugd, op diverse locaties. Pepijn is tevens onze hoofddocent bij de Theater Fabriek 

Jaimy Buck

Onze kersverse juf Jaimy is momenteel druk bezig op de Pabo, het lesgeven kruipt al langzaam door haar aderen, haar passie voor musical echter al sinds dat ze klein was. Bij het RJT heeft Irene haar talent mogen aanschouwen als Tracy Turnblad, in de hoofdrol van Hairspray de Musical. Met haar enthousiasme en veelzijdige talent gaat ze met veel plezier met onze leerlingen werken om de nieuwe show tot een spektakel te vormen!