Selectie

Groep

Voor iedereen van 9 t/m 13 jaar


Tijd: 17u - 17:45 (i.c.m. reguliere les)**
Locatie: Laan van Poot 355A 
**ovb van wijzigingen

De selectie-klas van de Musical Fabriek 

Ben jij klaar om een stap verder te gaan met toneelspelen, zingen en dansen en kun jij niet wachten om in een professionele voorstelling te mogen schitteren? Kom dan auditie doen voor de SelectieGroep!

De lessen van de SelectieGroep duren twee keer zo lang als de reguliere lessen en door de omvang van de groep (maximaal 12 deelnemers) wordt er extra aandacht gevestigd op het individu. 
De cursist doet mee in een van de reguliere lessen op maandag (ingedeeld op niveau en leeftijd), en zal daarnaast 45 minuten per week met de Selectie Groep extra zang/spel/dansworkshops/lessen volgen.


De docenten van de SelectieGroep zijn afwisselend Pepijn Jehee (drama), Irene Borst (solo/koor zangtechniek/interpretatie/dans) en soms een gastdocent.

1 keer in het jaar hebben de spelers een korte 'showcase' waarin de spelers zowel in solo of duo's als in groepsverband de periode afsluiten.
Gedurende het traject repeteert de groep voor hun eindproject. Zij zullen veelvuldig ingezet worden in de eindvoorstelling van de reguliere groepen, denk aan bijvoorbeeld een dragende rol of een solo of duet. Tussentijds en aan het eind van het laatste presentatie project worden de leerlingen beoordeeld. Aan de hand van deze beoordeling kijken we samen met de leerling waar extra aandacht aan besteed moet worden.

Programma 

Op zanggebied gaan we aan de slag met de basistechnieken en met presentatie en interpretatie. Met elke leerling werken we aan een solo-zang stuk (naar keuze) die wordt voorgedragen tijdens de showcase of het eindproject.

Op spelvlak werken we aan elementair spel (wie, wat, waar etc.), ruimte gebruik tijdens het spelen en gaan de kinderen aan de slag met hun eigen monoloog. 
Op het gebied van dans werken we aan expressie, creativiteit, coördinatie en lichaamsbewustzijn. De leerling gaat een eigen solo of duo choreografie maken, maar er wordt ook geoefend met het dansen en bewegen in een ensemble. Aan het eind van het seizoen komen de drie disciplines als combinatie samen, tijdens de eindvoorstelling.

Praktische info

Leeftijd: voor iedereen tussen 9 en 13 jaar
Wanneer - elke maandag - seizoen 2023-2024**
tijd: 16:00 - 17:45 òf 17:00 - 19:00*
Locatie: Laan van Poot 355A 
*de cursist wordt naar gelang leeftijd en niveau ingedeeld; een deel van de les valt in het reguliere programma.

**ovb van wijzigingen 


Max. aantal deelnemers: 12
Klik hier voor de tarieven